We bewerken Natuursteen ambachtelijk

Keukenbladen in marmer, hardsteen, kalksteen, graniet, kwartsiet of composiet

Bij Pauwels Tegels en Natuursteen kan u terecht voor toepassingen van natuursteen op maat. We hebben een toonzaal met unieke stukken vervaardigd uit natuursteen. We beschikken over een atelier waar we de ruwe platen natuursteen uit steengroeves verzagen en bewerken. Door zelf ambachtelijk werkbladen en schouwmantels te vervaardigen, kunnen we een interessante verhouding prijs / kwaliteit aanbieden.

 

pauwels natuursteen keukenblad

werkbladen en tegels
Natuursteen op maat

We hebben oog voor alle trends in ons vakgebied. Ook mooie keramische tegels vind je bij ons. Imitaties in keramiek waar minder onderhoud aan te pas komt kun je bekijken in de toonzaal. Tegels in marmer, hardsteen of kalksteen vind je bij ons in alle formaten zowel voor binnen als buiten. 

tegels

Keuken- en werkbladen & tegels in natuursteen,
graniet, kwartsiet, hardsteen, marmer, kalksteen, keramiek of composiet.

Stuur ons je bericht of bel ons, we beantwoorden graag al uw vragen over natuursteen of composiet. Of breng een bezoek aan onze toonzaal. Kies uw werkblad uit de plaat natuursteen geleverd uit Belgische, Franse of Italiaanse steengroeves.

Stel een vraag

Lege Moerstraat 8,
9980 Sint-Laureins. België
info@pauwelsnatuursteen.be

TEL 09 377 48 60

 

 

 
      

Boven: Een realisatie in Oedelem waarbij voor het marmer, de dorpels, tegels en keukenblad een beroep werd gedaan op Pauwels Natuursteen. De omliggende tuin, het licht- en lijnenspel maken van deze woning iets heel bijzonder. 

Bezoek onze showroom
met tegels en vloeren

U kan onze toonzaal vrij bezoeken tijdens de openingsuren. Wil u een specifiek project bespreken dan kan u op zondagvoormiddag een afspraak regelen. We maken graag tijd voor u. 

We hechten veel belang aan het delen van onze ervaring. Daarom kan u in onze toonzaal de materialen waarmee we werken op veel manieren toegepast zien. Zoals arduin voor badkamers of landelijke keukens. Of douchevloeren en douchewanden met marmerlook. Marmer zelf blijft populair vanwege zijn luxe uitstraling en tijdloze schoonheid.   

Vrijstaande of ingebouwde kachels,
schouwmantels in natuursteen

Een groot deel van de activiteit van ons bedrijf gaat uit naar het plaatsen van vrijstaande of ingebouwde kachels. Het optuigen van mantels of inbouwen van de rookkanalen vergt veel expertise. Je kan bij ons terecht voor een totaalconcept voor uw interieur waarbij we kasten, kachel en rookkanalen integreren tot één vakkundig en stijlvol geheel. We ontwerpen schouwmantels en plaatsen uw haardvuur met grote precisie. Pauwels Natuursteen is in de streek gekend voor gedegen vakwerk. 

In onze toonzaal tonen we kachels van o.a. Dovre en Barbas. Voor Barbas zijn we al twee generaties hoofdverdelers voor de streek. Nog voorbeelden van merken van kachelfabrikanten waarmee we samenwerken zijn FaberGlen DimplexDruCosy flameDovreBio-o 

 

boven: een realisatie in Cadzand (NL) met gashaard van Barbas Bellfires ingewerkt in de wand van het interieur. Het keukenblad is in kalk-zandsteen ‘Champollion of Sinai Pearl’. Het legboord en het televisiemeubel is ook uit zandsteen vervaardigd.

We hebben in een landelijke omgeving veel waardevolle know-how opgebouwd.

Een keukenblad of werkblad in natuursteen of composiet? Stuur je bericht en we nemen terug contact.

Stel een vraag

Belgische
blauwe hardsteen


Uit de steengroeves
van Henegouwen

Het verwerken van Belgische arduin is één van onze specialiteiten. Deze hoogwaardige kalksteen uit voornamelijk de steengroeve van Henegouwen wordt gekenmerkt door de typische verfijnde sporen van fossielen. De platen die uit de steengroeves worden gewonnen kopen we aan. Daardoor kunnen we vaak de plaat arduin waaruit we uw werkblad of trap zullen vervaardigen al op voorhand laten zien. 

Ons bedrijf is gelegen langs de N49 van Antwerpen naar Knokke. In die landelijke omgeving hebben we veel waardevolle know how opgebouwd. We werken gericht op particulieren waardoor we een direct contact kunnen uitbouwen met onze klant.
We we werken oplossingsgericht, we passen innovatieve technieken toe en we kunnen complexe uitdagingen aangaan. Er komen ook veel architecten bij ons over de vloer die op Pauwels Natuursteen daarom een beroep doen.    

Het plaatsen van dorpels, het optuigen van sierschouwen, het verzagen van natuursteen tot werkbladen is allemaal precisiewerk. Het integreren van kachels als bouwelement in een moderne woning vergt grondige vakkennis en vakmanschap. Daarnaast werken we bij Pauwels met een hecht netwerk van installateurs en tegelzetters. Door heel nauw betrokken te blijven bij de vele aspecten en de veelzijdigheid van het plaatsen blijven we ook in onze prijzen zeer competitief.    

 

 Vragen over natuursteen, tegels of kachels? Wenst u een offerte? Stuur hier uw bericht. We nemen snel terug contact.     Bezoek onze
toonzaal en ontdek nieuwe trends
in Natuursteen

Vlijmscherpe precisie
en volgehouden vakmanschap

Kurt Pauwels z’n ouders startten met de verkoop van tegels en het zetten ervan. Nadien ook met het plaatsen van open haarden en schouwen. Daarbij kwam snel het bewerken kijken van natuursteen. Door precisietechnologie voor het verzagen van natuursteen op maat kon het bedrijf zich in de kijker werken als leverancier van betaalbaar maatwerk. Onze specialiteit is het bewerken van natuursteen (zie foto hiernaast). En het plaatsen en optuigen ervan met de grootste precisie. Steenhouwerij Pauwels is bekend om de gedegen kwaliteit van het geleverde maatwerk. En de afwerking tot in het fijnste detail. 

 

Een grote actieradius

We zijn actief in de regio Kaprijke, Lievegem, Eeklo, Lovendegem, Waarschoot, Maldegem, Lembeke, Bassevelde, Assenede, Evergem en over de grens met Nederland. We realiseren projecten in Knokke-Heist, Cadzand, Retranchement, Sluis en Breskens. Bent u geïnteresseerd in hoe we uw project zouden aanpakken? Na kennismaking ter plaatse zorgen wij voor een ontwerp en een offerte. Nieuwsgierig? Neem dan snel met ons telefonisch contact of stuur ons een bericht.

Je  vindt onze toonzaal langs
de N49 afrit Kaprijke.
Lege Moerstraat 8, 9980 Sint-Laureins.

Het is zeker de moeite waard om onze showroom te bezichtigen en ideeën op te doen. We praten graag over ons vak en geven natuurlijk ook graag advies. Dat kan vrij tijdens onze openingsuren. We bewerken, verzagen en polijsten marmer, graniet, kwartsiet, arduin, kalksteen en zandsteen. Enkele voordelen en kenmerken van natuursteen.

 

Natuursteen is de moeite waard

Natuursteen heeft een unieke uitstraling: een natuurlijke schoonheid en een uniek uiterlijk. Elk stuk natuursteen heeft zijn eigen kleurenvariaties, patronen en texturen, waardoor telkens een individuele uitstraling ontstaat. De toepassing ervan in je interieur zorgt voor een blijvende meerwaarde. Natuursteen is duurzaam en kan vele jaren meegaan. Het is bestand tegen slijtage en kan goed omgaan met zware belasting. 

De Petit Granit of Belgische blauwe hardsteen is zonder twijfel de meest bekende 
Belgische decoratieve steen. Wist je dat Petit granit in 2015 de status kreeg van erfgoedsteen binnen Europa? Omwille van zijn waarde en aanwezigheid in ontelbare constructies, en omwille van zijn vele artistieke toepassingen. Meer lezen over de oorsprong van natuursteen? Bekijk dan deze interessante publicatie eens op de website van onroerenderfgoed.be 

Boven: Een realisatie in Waterland-Oudeman in witte Italiaanse Carrara marmer. Het werkblad laat de typische mooie kenmerkende tekening van deze marmersoort uit de wereldberoemde steengroeves van Carrara zien.

Maatwerk in natuursteen
is ons sterktepunt


OPENINGSUREN

ZONDAG: op afspraak in de voormiddag
MAANDAG: GESLOTEN

DINSDAG: 9.00U – 12.00U en 13.00 – 18.30
WOENSDAG: 9.00U – 12.00U en 13.00 – 18.30
DONDERDAG: 9.00U – 12.00U en 13.00 – 18.30
VRIJDAG: 9.00U – 12.00U en 13.00 – 18.30
ZATERDAG: 9.00U – 12.00U en 13.00 – 17:00

Lege Moerstraat 8, 9980 Sint-Laureins
TEL 09 377 48 60